ГоловнаПолітика

Антикорупційний комітет попросив Раду звільнити свого керівника Єгора Соболєва

Представника "Самопомочі" запідозрили в причетності до отримання грошей від Курченка.

Антикорупційний комітет попросив Раду звільнити свого керівника Єгора Соболєва
Егор Соболев
Фото: n-v.com.ua

Члени комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції визнали незадовільною роботу голови комітету, представника "Самопомочі" Єгора Соболєва і попросили парламент зняти його з цієї посади.

За таке рішення проголосували 12 членів комітету. Усього в комітеті 24 члени, але не всі вони прийшли на засідання.

Учора генпрокурор Юрій Луценко заявив, що якийсь Назар, затриманий з доказами фінансування Михайла Саакашвілі бізнесменом-утікачем Сергієм Курченком, є постійним консультантом комітету з питань запобігання та протидії корупції. Це, а також зволікання з визначенням кандидата в аудитори Національного антикорупційного бюро від Верховної Ради стали причинами ініціативи про звільнення Соболєва. Ініціаторами виступили представники Блоку Петра Порошенка і Народного фронту, а також депутати, які голосують разом з коаліцією.

Сам Соболєв під час засідання парирував, що заважає обрати аудитором НАБУ підконтрольну Президентові людину, а хто такий Назар - не знає. За його словами, в комітеті взагалі немає консультантів.

Комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції - один з головних парламентських комітетів, він перевіряє законопроекти на те, чи є в них корупційна складова.

Незадовільний аудит НАБУ - єдина законна підстава для звільнення директора бюро.

Соболєв - один з організаторів акції протесту біля Верховної Ради, яка триває з 17 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram