ГоловнаПолітика

Діяльність Саакашвілі шкодить Україні, - "Народний фронт"

У партії нагадали, яку роль грузинський політик відіграв у поваленні уряду Яценюка.

Діяльність Саакашвілі шкодить Україні, - "Народний фронт"
Фото: nfront.org.ua

Політична партія "Народний фронт" опублікувала на сайті офіційну заяву щодо ситуації з колишнім президентом Грузії, лідером "Руху нових сил" Михайлом Саакашвілі.

"Ми не здивовані, що Михайла Саакашвілі офіційно підозрюють у злочинній співпраці з Сергієм Курченком - банкіром «сім'ї» Януковича, який зараз переховується в Росії і активно колабораціонує з ФСБ на окупованих територіях.

Оприлюднені Генеральною прокуратурою України матеріали стали лише черговим штрихом до картини деструктивної діяльності Саакашвілі", - заявили в НФ.

У партії нагадали, що в 2015-2016 роках він активно брав участь у дискредитації уряду Арсенія Яценюка й особисто діючого на той час прем'єр-міністра.

"У 2015-2016 роках Михайло Саакашвілі брав активну участь у дискредитації коаліційного уряду Арсенія Яценюка. А потім особисто зізнавався, що його використовували в чужій брудній політичній грі. Немає сумніву, що головним натхненником тієї штучної політичної кризи був Кремль, а промосковські олігархи в Україні тільки фінансували цю кампанію. Доказом цього є, наприклад, заяви олігарха Онищенка. Ворог хотів викликати дострокові парламентські, а головне - президентські вибори через відставку прем'єра Яценюка і розвал коаліції. Кінцева мета: зупинка реформ і євроатлантичної інтеграції України, припинення фінансування армії і інфраструктурний колапс", - ідеться в заяві.

У "Народному фронті" впевнені, що навіть винятково політична діяльність Саакашвілі вигідна Кремлю і дуже шкодить Україні. У зв'язку з цим у партії закликали Саакашвілі пройти передбачені законом процедури і відповісти на запитання слідчих і суддів; Генеральну прокуратуру України і Службу безпеки України - забезпечити оперативне, неупереджене, повне кримінальне провадження стосовно Саакашвілі з дотриманням його процесуальних прав; громадян України та світову спільноту - "не піддаватися на щедро фінансовані демагогію і популізм, за якими зазвичай (не тільки в Україні) стоїть російська пропаганда".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram