ГоловнаПолітика

Саакашвілі оголошено в розшук за трьома статтями, - Генпрокуратура

Розшук здійснюють Нацполіція і Служба безпеки.

Саакашвілі оголошено в розшук за трьома статтями, - Генпрокуратура
Фото: www.segodnya.ua

Лідера Руху нових сил Михайла Саакашвілі оголошено в розшук за трьома статтями кримінального кодексу України.

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган у своєму мікроблозі Twitter.

"Оголошено розшук Саакашвілі, підозрюваного у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.15 ("Замах на злочин"), ч.2 ст.28 ("Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією"), ч.2 ст.256 ("Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності") КК України", - повідомила вона.

Сарган також додала, що за дорученням Генпрокуратури розшук Саакашвілі здійснюють Нацполіція і Служба безпеки.

Нагадаємо, вранці 5 грудня Саакашвілі прийшли затримувати за підозрою у співпраці з олігархом-утікачем Сергієм Курченком. Саакашвілі звинувачують за ч.1 ст.256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних угруповань), а саме - отримання грошей від Сергія Курченка. Генпрокуратура заявила, що Саакашвілі отримав від Курченка 500 тис. доларів на акції протесту. Також ГПУ виклала запис розмови Саакашвілі з Курченком.

Саакашвілі намагався уникнути затримання, піднявшись на дах багатоповерхового будинку по вулиці Костьольній біля Майдану Незалежності. Кореспондент LB.ua став свідком, як він погрожував зістрибнути. На дах будинку по пожежній драбині вилізли спецпризначенці і затримали його. Саакашвілі посадили в мікроавтобус СБУ і спробували вивезти на вулицю Володимирську для слідчих дій, але проїзд заблокували прихильники Саакашвілі. У підсумку вони витягли політика з мікроавтобуса.

Поліція затримала 9 осіб під час сутичок під будинком Саакашвілі. Крім того, вісім нардепів стали фігурантами справи про втечу Саакашвілі з автомобіля СБУ. Генпрокурор Юрій Луценко дав Саакашвілі добу на добровільну явку до слідчого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram