ГоловнаПолітика

Євросоюз звинуватив ГПУ у підриві роботи антикорупційних органів

Боротьба з корупцією є ключовим елементом у розвитку відносин між ЄС та Україною.

Євросоюз звинуватив ГПУ у підриві роботи антикорупційних органів
Фото: Liga.net

Європейський Союз закликає українську владу активізувати свої зусилля щодо забезпечення незалежності і ефективності антикорупційних органів. Про це йдеться в заяві спікера Євросоюзу щодо останніх подій, пов'язаних з боротьбою з корупцією в Україні.

У заяві сказано, що публічне розкриття розслідування корупції Генеральною прокуратурою значно ослаблює здатність Національного антикорупційного бюро (НАБУ) ефективно проводити розслідування і підриває довіру громадськості до ефективної боротьби з корупцією.

"Як вже говорилося, українська влада повинна активізувати свої зусилля із забезпечення незалежності, оперативного потенціалу і повної ефективності антикорупційних інституцій. Робота цих установ не має підриватися, а зміцнюватися", - йдеться у ній.

Євросоюз підкреслює, що боротьба з корупцією є ключовим елементом у розвитку відносин між ЄС і Україною, на якому ґрунтується успіх інших реформ.

Як повідомлялося, Генпрокуратура повідомила про підозру ще двом співробітникам НАБУ. Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що всі агенти НАБУ перебувають поза законом.

Нагадаємо, Державний департамент США випустив заяву, в якій заступився за Національне антикорупційне бюро України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram