ГоловнаПолітика

На мітингу Саакашвілі виступила євродепутат, яка була проти асоціації Україна-ЄС

"Демократія в Україні переможе і вас приймуть в ЄС".

На мітингу Саакашвілі виступила євродепутат, яка була проти асоціації Україна-ЄС
Фото: скриншот с трансляции

Британський євродепутат Джейн Коллінз, яка підтримувала Brexit і виступала проти угоди про асоціацію між Україною та ЄС, сьогодні була присутня на мітингу разом з Михайлом Саакашвілі, передає Європейська правда.

"Я сьогодні приїхала сюди, щоб поговорити з Мішею про захист прав дітей, захист прав людей. І ви можете уявити, що я відчувала, коли я на власні очі побачила, що його права просто знищують і принижують. Але те, що було сьогодні, це була ваша перемога, перемога Михайла і перемога прав людини в Україні. А також це була поразка вашого уряду в демократії, повернення до часів, коли арештовували політичних опонентів, таких як Тимошенко. І це велика ганьба", - сказала Коллінз.

Вона закликала присутніх підтримати Саакашвілі, тому що він "зможе дати вам зміни, яких ви хочете".

"Демократія в Україні переможе і вас приймуть в ЄС", - додала вона.

Джейн Коллінз є членом євроскептичної Партії незалежності Об'єднаного Королівства (UKIP). Ведучий на сцені біля Верховної ради представив Коллінз просто як депутата Європарламенту, не вказавши, до якої партії вона належить.

Як відомо, UKIP була основною рушійною силою в кампанії за вихід Британії з ЄС, а її колишнього лідера Найджел Фарадж називають другом президента РФ.

У 2014 році Коллінз була однією зі 137 депутатів Європарламенту, які голосували проти ратифікації Угоди про асоціацію ЄС і України. Водночас у 2017 році її прізвища не було в списку євродепутатів, які голосували проти надання безвізового режиму Україні.

Раніше в представництві ЄС прокоментували затримання Саакашвілі і закликали органи влади не допустити "порушення основних прав пана Саакашвілі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram