ГоловнаПолітика

Генпрокуратура повідомила про підозру ще двом співробітникам НАБУ

У Бюро заперечують всі звинувачення.

Генпрокуратура повідомила про підозру ще двом співробітникам НАБУ
Фото: Сергей Нужненко

У вівторок, 5 грудня, заступник генерального прокурора Юрій Столярчук повідомив про підозру ще двом співробітникам Національного антикорупційного бюро.

Детективу НАБУ під прикриттям, раніше затриманому СБУ і ГПУ під час виконання одного з етапів спецзавдання, було повідомлено про підозру 30 листопада.

Про це повідомляється на сайті НАБУ.

ГПУ інкримінує співробітникам Бюро злочини, передбачені двома статтями Кримінального кодексу: надання неправомірної вигоди посадовій особі (ст. 369) і провокацію підкупу (ст. 370).

"Ще раз наголошуємо, що жоден із співробітників НАБУ ніколи не провокував підкупу жодної з посадових осіб Державної міграційної служби чи інших державних органів", - йдеться в повідомленні.

"Про надання неправомірної вигоди чиновниці ДМС, ці дії відбувалися в рамках виконання спеціального завдання на підставі Постанови прокурора САП про контроль за вчиненням злочину. Тому складу правопорушення в такому випадку немає. Згідно з матеріалами кримінального провадження, чиновниця сама неодноразово озвучувала вимогу про отримання "заохочення" у сумі 30 тис. доларів США - спочатку за позитивне вирішення питання про надання іноземцю громадянства України, а згодом - за надання виду на проживання на території України", - стверджують у НАБУ.

Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що всі агенти НАБУ перебувають поза законом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram