ГоловнаПолітика

Луценко дав Саакашвілі добу на добровільну явку до слідчого

"Через 24 години вся правоохоронна система зробить усе, щоб апатрид Саакашвілі постав перед слідчим".

Луценко дав Саакашвілі добу на добровільну явку до слідчого
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Юрій Луценко дав Михайлу Саакашвілі добу, щоб прийти до слідчого по підозру.

Про це Луценко оголосив з трибуни Верховної Ради.

"Пропоную всім, хто перебуває в наметовому містечку, протягом 24 годин проаналізувати ці записи і прийняти для себе рішення. Я залишаюся на позиції законності і гуманізму, жодних силових акцій, яких уже понад місяць бажають організатори цього шабашу, ми будемо намагатися не допускати. Але через 24 години вся правоохоронна система України зробить усе необхідне, щоб апатрид Саакашвілі, який очевидно пов'язаний фінансовими оборудками з олігархами, в тому числі з Москви, постав перед слідчим для оголошення підозри", - сказав він.

Луценко підкреслив, що після втечі Саакашвілі з-під варти прокуратура може порушити клопотання про жорсткіший запобіжний захід, ніж домашній арешт, на якому він наполягав ще вранці.

Генеральний прокурор сподівається, що до повторного затримання справа не дійде і Саакашвілі добровільно прийде до слідчого на вулицю Бульварно-Кудрявську (Воровського), чим позбавить країну зайвих потрясінь.

Нагадаємо, що Саакашвілі підозрюють у співпраці з олігархом-утікачем Сергієм Курченком. Слідство вважає, що опозиційний політик отримав від Курченка 500 тисяч доларів на фінансування акції біля парламенту України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram