ГоловнаПолітика

2019 рік буде оголошено Роком Китаю в Україні

Про це домовилися прем'єр Гройсман і віце-прем'єр КНР Ма Кай.

2019 рік буде оголошено Роком Китаю в Україні
Фото: kmu.gov.ua

Україна і Китай відзначають 25 років встановлення дипломатичних відносин і виходять на новий, стратегічний рівень взаємодії, який передбачає реалізацію спільних проектів на суму близько 7 млрд доларів США.

Відповідних домовленостей було досягнуто під час зустрічі прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з віце-прем'єром Державної Ради Китаю Ма Каєм, повідомляють на сайті Кабміну.

"Китай був і залишається нашим стратегічним партнером і стратегічним пріоритетом. І сьогодні перед нами відкриваються нові можливості для поглиблення співпраці та перезавантаження реалізації спільних проектів та ініціатив", - зазначив Гройсман.

Ма Кай, своєю чергою, зауважив, що Китай звертає велику увагу на співпрацю з Україною як у політичній площині, так і в напрямку торгово-економічної співпраці.

"Ми вважаємо, що в нас єдині позиції в цьому аспекті. Саме тому ми готові стимулювати і поглиблювати нашу співпрацю", - сказав він.

Гройсман також повідомив, що 2019 рік буде оголошено Роком Китаю в Україні.

"Ми будемо відкривати нові можливості для інвестування, в тому числі шляхом прийняття нового законодавства про приватизацію, концесію. Це може стати інструментом залучення капіталу в Україні. Ми також володіємо значним кадровим потенціалом і можливостями технологічного розвитку, тому можемо говорити про об'єднання зусиль для посилення спільних позицій на світовому ринку", - зазначив прем'єр.

Нагадаємо, 2017-й рік в Україні було оголошень Роком Японії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram