ГоловнаПолітика

Прихильник Саакашвілі намагався вчинити самоспалення на газовій трубі в Києві

Зробити йому це не дозволили.

Прихильник Михайла Саакашвілі, якого затримали в Києві, намагався вчинити самоспалення на газовій трубі багатоповерхового будинку по вулиці Костьольній біля Майдану Незалежності.

Він підірвав дві петарди, привертаючи до себе увагу, і облив себе якоюсь рідиною з криками "Я спалю себе". Однак зробити йому це не дозволили силовики, які оперативно зняли його на землю.

Нагадаємо, Саакашвілі близько 8:00 піднявся на дах багатоповерхового будинку по вулиці Костьольній біля Майдану Незалежності через обшук у квартирі, в якій він мешкає. Кореспондент LB.ua став свідком, як він погрожував зістрибнути. На дах будинку пожежною драбиною вилізли спецпризначенці. Понад годину екс-президента Грузії на даху не спостерігали. Однак о 09:08 Саакашвілі з'явився на краю даху. Він заявив, що його хочуть затримати. Саакашвілі закликав своїх прихильників не дати зробити це. О 09:19 силовики відтягнули Саакашвілі від краю даху.

Слідчі дії проводить Генеральна прокуратура України, спецпризначенці СБУ "Альфа" забезпечують оперативний супровід. За даними джерел "Української правди", справа стосується фінансування соратниками Віктора Януковича акцій Саакашвілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram