ГоловнаПолітика

Саакашвілі заявив про кримінальну справу щодо Центру Бендукідзе

Нібито розслідується передача інформації іншим державам.

Саакашвілі заявив про кримінальну справу щодо Центру Бендукідзе
Архив
Фото: reed.media

Лідер партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі заявив, що Генпрокуратура порушила кримінальне провадження щодо Центру вільної економіки імені Кахи Бендукідзе.

"Пряма відповідь ОЗУ з Банкової на вчорашній Марш. Генпрокуратура порушила провадження щодо Центру Бендукідзе, який очолює Володимир Федорин, і співзасновником якого є я, за шпигунською статтею «Причетність до передачі інформації представникам іноземних держав»", - написав він у фейсбуці.

За даними Саакашвілі, в понеділок затримали двох працівників офісу, один з них - Северіон Дангадзе, координатор РНС у Київській області, якого помістили в СІЗО.

При цьому Саакашвілі зазначив, що Дангадзе "на 100% українець", хоча в нього і грузинське прізвище. Крім того, за даними політика, проводиться обшук в квартирі керівника Бориспільської організації партії Ярослава Сарафинюка.

Нагадаємо, Центр вільної економіки імені Кахи Бендукідзе презентували в Києві два роки тому. Цілями створення центру називалися поширення ідей свободи, відкритого управління і вільної економіки шляхом аналізу і розвитку нових інструментів управління з тісною співпрацею влади, бізнесу і громадськості, повідомляла тоді прес-служба адміністрації Президента України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram