ГоловнаПолітика

Генпрокуратура викликала на допит агентів "Катерину" і "Сергія"

Їх розпитають про призначення в НАБУ і допуск до держтаємниці.

Генпрокуратура викликала агентів Національного антикорупційного бюро Катерину Сікорську та Сергія Боярського (Тітенкова) на допит. Про це йдеться в заяві нового спікера ГПУ Андрія Лисенка.

"У генеральну прокуратуру України запросили на допит агентів Національного антикорупційного бюро Катерину Сікорську та Сергія Тітенкова. Їм поставлять низку запитань, що стосуються нещодавньої спільної операції ГПУ і СБУ, в якій вони фігурували", - повідомив він.

За його словами, питання стосуватимуться процедури призначення в НАБУ і допуску до держтаємниці. ГПУ також з'ясовуватиме законність операції НАБУ і провокування хабара представнику державної міграційної служби України.

Нагадаємо, НАБУ згорнуло всі операції під прикриттям після того, як у результаті "зливу" затримали агента Сергія Боярського, який "вів" першого заступника голови Державної міграційної служби Діну Пімахову. Його повідомили про підозру в провокації хабара і дачі хабара.

Агент Катерина "вела" депутата Борислава Розенблата. Співробітниця Бюро назвалася представником компанії "Фуджейра" з ОАЕ, яка нібито мала намір видобувати й експортувати бурштин із Житомирської області. Депутат повинен був допомогти агентові отримати ліцензію на користування надрами та внести законодавчі поправки до Митного і Податкового кодексу спеціально під "Фуджейру", в тому числі щоб компанія платила меншу ренту за видобування бурштину. Тепер депутатові закидають отримання $285 тис. хабара.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram