ГоловнаПолітика

Молдавські прикордонники затримали Вано Надірадзе

Видворений з України громадянин Грузії намагався нібито провідати дружину.

Молдавські прикордонники затримали Вано Надірадзе
Фото: mvs.gov.ua

У Молдові співробітники прикордонної служби сьогодні, 3 грудня, затримали на кордоні з Україною громадянина Грузії Вано Надірадзе, якого видворили з України в середині листопада. 

Як стало відомо LB.ua з власних джерел, інформацію про пересування цієї особи в сторону відділу прикордонних сил "Кельменці" повідомили в Прикордонній службі Молдови о 7:15 ранку. Прикордонні сили провели заходи з перекриття державного кордону у можливих напрямках руху.

Пізніше - о 9:50 - стало відомо, що Надірадзе молдовські прикордонники затримали за 20 метрів від українського кордону.

Відомо, що до Молдови він прибув 26 листопада через ПП "Кишинів", а в Україну прямував нібито для відвідування дружини.

Вано Надіразде затримали на 72 години, стосовно нього порушено кримінальну справу за спробу порушення державного кордону.

Нагадаємо, Вано Надірадзе називали грузинським добровольцем АТО, з України його разом зі ще сімома громадянами Грузії видворили літаком "Нацгвардії" у Тбілісі 17 листопада. В СБУ цих осіб назвали причетними до скоєння правопорушень, зокрема вимагань, незаконних заволодінь транспортом, квартирних крадіжок. Також - наближеними до лідерів кримінального світу зі статусом "злодія в законі". Крім того, зазначені особи тривалий час незаконно перебували на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram