ГоловнаПолітика

Суд у Криму відправив Балуха під домашній арешт на два місяці

8 грудня виповниться рік з дати його затримання.

Суд у Криму відправив Балуха під домашній арешт на два місяці
Владимир Балух
Фото: facebook.com/crimeahrg

Сьогодні, 1 грудня, підконтрольний Росії Роздольненський райсуд Криму змінив політв'язню Володимиру Балуху запобіжний захід з утримання в СІЗО на домашній арешт, передає кореспондент LB.ua.

Захист клопотав про підписку про невиїзд, посилаючись на погіршення здоров'я Балуха і необхідність пройти обстеження і лікування.

Обвинувач Корольов запросив домашній арешт, суддя Олена Тедеєва підтримала прокурора.

Як повідомлялося, 29 листопада суд Криму залишив Балуха під вартою до 4 грудня. Раніше захист повідомляв про різке погіршення здоров'я активіста.

Раніше, суд Криму продовжив арешт українському активісту Володимиру Балуху до 16 січня.

Володимир Балух - житель села Серебрянка Роздольненського району Криму. Після окупації півострова він публічно висловлювався про те, що включення Криму до складу Росії є незаконним. На знак протесту в березні 2014 він вивісив державний прапор України на даху свого будинку. Після цього "влада" півострова почала переслідувати його. Згодом прапор зірвали, а його намагалися звинуватити в крадіжці запчастин від трактора Т-74 та автомобіля ВАЗ.

Пізніше співробітники російської ФСБ заявили, що на горищі будинку, де живе Балух, виявили 90 патронів і кілька тротилових шашок. Балуха засудили до виправних робіт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram