ГоловнаПолітика

Заступник голови АП розповів, як прем'єр-міністр Угорщини втікав від Порошенка в Брюсселі

"Тільки-но глава держави десь з'являвся, Орбан одразу ж кудись утікав".

Заступник голови АП розповів, як прем'єр-міністр Угорщини втікав від Порошенка в Брюсселі
Фото: dyvys.in

Заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв в інтерв'ю РБК-Україна заявив, що гострі заяви Угорщини про блокування євроінтеграції України пов'язані з майбутніми виборами в цій країні. Він також розповів, що це питання було порушено на зустрічі президента України і угорського прем'єра в Брюсселі в кулуарах саміту "Східного партнерства".

"Чесно, мені було смішно спостерігати, як прем'єр-міністр Угорщини Орбан у Брюсселі постійно уникав зустрічі з нашим президентом. Тільки-но глава держави десь з'являвся, Орбан одразу ж кудись утікав. Але йому не вдалося уникнути зустрічі з президентом України, відбулася дуже змістовна бесіда", - заявив чиновник.

Він висловив надію, що здоровий глузд переможе і Україні вдасться знайти спільну мову з Угорщиною.

"Тим більше, що найближчим часом очікуються висновки Венеціанської комісії щодо закону про освіту, в тому числі за статтею 7. І як ми вже неодноразово заявляли, ми готові уважно розглянути ті рекомендації, які будуть у цих висновках", - сказав Єлісєєв.

Нагадаємо, у вересні міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що його країна буде виступати проти подальшого зближення України з ЄС на знак протесту проти українського закону "Про освіту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram