ГоловнаПолітика

Голова МЗС ФРН обговорив з Тіллерсоном введення миротворців на Донбас

Габріель вказав на "дуже значні" розбіжності з Росією з питання організації місії ООН.

Голова МЗС ФРН обговорив з Тіллерсоном введення миротворців на Донбас

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель обговорив з головою Держдепартаменту США Рексом Тіллерсоном відправку на схід України миротворчої місії ООН, повідомляє Немецкая волна.

"Блакитні каски" змогли б простежити за дотриманням перемир'я і відведенням важких озброєнь від лінії розмежування між сторонами конфлікту на Донбасі, заявив голова німецької дипломатії у Вашингтоні в четвер, 30 листопада.

Міністр зазначив, що його позиція з питання можливої відправки місії ООН на Донбас "значною мірою" збігається з точкою зору його американського колеги, повідомляє інформаційне агентство AFP.

У той же час Габріель вказав на "дуже значні" розбіжності з Росією в уявленні про те, як повинна бути організована така місія.

Нагадаємо, на Радбезі ООН Порошенко попросив світову спільноту якомога швидше ввести миротворців в Україну.

5 вересня президент РФ Володимир Путін висловив підтримку ідеї розмістити на сході України миротворчу місію. При цьому вона повинна стояти тільки на лінії розмежування, а Україна повинна погодити її з "ДНР" і "ЛНР", говорив Путін. Відповідна російська резолюція була направлена до Ради Безпеки ООН.

Україна за підтримки західних партнерів розраховує, що миротворці будуть на всій території ОРДЛО, включаючи неконтрольовану ділянку кордону з Росією.

Спецпредставник США щодо України Курт Волкер в інтерв'ю газеті The Washington Post виступив за те, щоб в разі розміщення на сході України місії ООН в її склад не включали громадян Росії. Зокрема, Вашингтон вважає, що охоронна місія ООН повинна мати свободу переміщення всім Донбасом і контролювати українську сторону кордону з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram