ГоловнаПолітика

Головну будівлю НААН України збираються продати Сбербанку Росії, - ЗМІ

Там буде розташовуватися головний офіс банку.

Головну будівлю НААН України збираються продати Сбербанку Росії, - ЗМІ
Фото: agrostory.com

У російських ЗМІ з'явилася інформація про продаж головної будівлі НААН України Сбербанку Росії - переговори зайшли в завершальну стадію. Про це пише "Апостроф" з посиланням на російський журнал "Forbes".

Ідеться про триповерховий особняк на Омеляновича-Павленка, 9, де тепер буде розташовуватися головний офіс "дочки" Сбербанку Росії. Сторону НААН України представляє її президент Ярослав Гадзало, сторона Сбербанку представлена "регіоналом"-утікачем Валерієм Хорошковським, екс-головою СБУ при Януковичі. З 2013 року Хорошковський є резидентом Монако.

Нагадаємо, на цей момент Валерій Хорошковський є претендентом на 100% акцій дочірнього підприємства Сбербанку Росії в Україні. Переговори про продаж банку почалися влітку 2017 року, коли НБУ відмовили у продажу Сбербанку Росії Саїду Гуцерієву і Григорію Гусельникову.

ЗМІ з посиланням на джерела в НБУ писали, що купівля банку відбудеться не пізніше І кварталу 2018 року. Формальна ж передача будівлі Президії НААН України фірмам, афільованим із Хорошковським, відбудеться вже до кінця грудня 2017 року. Орієнтовна ціна будівлі на рівні $35 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram