ГоловнаПолітика

Мінгареллі закликав призначити нових членів ЦВК

ЄС буде стежити за ухваленням проекту виборчого кодексу в Україні.

Мінгареллі закликав призначити нових членів ЦВК
Хьюг Мингарелли
Фото: EPA/UPG

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Х'юг Мінгареллі вважає, що призначення членів Центральної виборчої комісії не можна відкладати.

Про це він заявив на конференції "Свобода вираження поглядів і виборчий процес в Україні" у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я майже щотижня протягом року повторював, що необхідно, щоб затвердили 13 нових членів виборчої комісії на своїх посадах. І я сподіваюся, що політичне керівництво країни зрозуміє, що ці 13 нових членів Центральної виборчої комісії повинні бути призначені без затримок", - сказав Мінгареллі.

Він також зазначив, що ЄС буде стежити за ухваленням проекту виборчого кодексу.

"Оскільки в суспільстві вже є певні перемоги, зараз важливо, щоб у другому читанні законопроект відобразив ці перемоги. І щоб Верховна Рада дійсно допомогла прийняттю нового кодексу, виборчої системи", - сказав дипломат.

Мінгареллі додав, що нові прозорі правила виборів повинні бути прийняті завчасно, а не безпосередньо перед проведенням виборів.

Нагадаємо, у більшості членів ЦВК термін повноважень минув ще 1 червня 2014 року, але вони продовжують виконувати свої обов'язки. Влітку 2016 року президент Петро Порошенко запропонував Раді звільнити 12 членів ЦВК і призначити 11 нових. Але цей проект постанови так і не розглянули в парламенті. У коаліції пояснюють, що запропоновані кандидатури не наберуть достатньої кількості голосів у сесійній залі.

У червні Мінгареллі розкритикував Україну за зволікання з новим складом ЦВК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram