ГоловнаПолітика

Гройсман: Наступний Курултай буде скликаний на звільненій від окупантів кримській землі

Прем'єр звернувся до кримських татар з нагоди 100-річчя проведення першого Курултаю.

Гройсман: Наступний Курултай буде скликаний на звільненій від окупантів кримській землі
Фото: Владислав Мусиенко

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман переконаний, що наступний Курултай кримськотатарського народу  скличуть у Криму, звільненому від окупантів.

Про це йдеться у зверненні прем'єра з нагоди 100-річчя проведення першого Курултаю.

"Питання звільнення Криму, захисту кримських татар є одним із пріоритетів нашої спільної роботи. Уряд робить усе можливе, щоб захистити наших співвітчизників від окупантів... Вірю, що наступний Курултай буде скликаний на звільненій від окупантів кримській землі", - йдеться у зверненні.

Прем'єр також зазначив, що Кримська народна республіка, проголошена на перших національних зборах кримських татар, була одним з перших у світі проектів демократичного ладу в мусульманському суспільстві.

"Тому перший Курултай показує, наскільки давніми є демократичні традиції в Україні та Криму", - додав Гройсман.

Прем'єр від імені уряду привітав лідерів і духовних наставників кримськотатарського народу, членів Меджлісу, а також кримських татар з і 100-річчям з дня першого Курултаю кримськотатарського народу.

Нагадаємо, Курултай - національні збори, вищий представницький повноважний орган кримськотатарського народу.

На Курултаї представлені делегати, обрані кримськими татарами і членами їх сімей незалежно від національності, які постійно проживають на території України, і кримськими татарами і членами їх сімей - громадянами України незалежно від їх місця проживання. Термін повноважень складу Курултаю - 5 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram