ГоловнаПолітика

Прокуратура: дружині Ставицького підробили докази єврейства

Проти співробітниці РАЦС порушили справу про службове підроблення.

Прокуратура: дружині Ставицького підробили докази єврейства
Фото: lifedon.com.ua

Немирівська місцева прокуратура Вінницької області 28 листопада повідомила про підозру колишній начальниці відділу держреєстрації актів цивільного стану одного з райуправлінь юстиції. Їй інкримінують службове підроблення (ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК) в інтересах тещі колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості.

Про це повідомляють на сайті обласної прокуратури.

Імен у повідомленні не називають, але відомо, що до Ізраїлю втік колишній міністр з уряду Азарова Едуард Ставицький.

Слідство вважає, що підозрювана внесла неправдиву інформацію про національність тещі Ставицького, щоб його дружина могла претендувати на громадянство Ізраїлю за законом про повернення. Він передбачає, що кожен єврей може повернутися на історичну батьківщину і стати громадянином Ізраїлю. Євреєм вважається той, хто народився від матері-єврейки чи прийняв іудаїзм.

Крім того, підозрювана, маючи персональний ключ доступу до роботи в єдиній комп'ютерній базі даних про акти цивільного стану, вносила відповідні свідомо неправдиві відомості в автоматизовані реєстраційні обліки.

Нагадаємо, що Україна інкримінує Ставицькому розтрату майна та заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Восени 2014 року стало відомо, що Ставицький живе в Ізраїлі і змінив прізвище на Розенберг. У травні 2016 року Ставицький це підтвердив і заявив, що отримав громадянство Ізраїлю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram