ГоловнаПолітика

Волкер не бачить підстав для відмови у наданні Україні оборонної зброї

"Україна бореться на своїй території, щоб захистити свою країну від насильства".

Волкер не бачить підстав для відмови у наданні Україні оборонної зброї
Курт Волкер
Фото: youtube.com

Спеціальний представник США з питань України Курт Волкер не бачить підстав для відмови у наданні Україні оборонної зброї.

Про це він заявив в інтерв'ю американському виданню Politico.

"Україна бореться на своїй території, щоб захистити свою країну від насильства... Це самооборона. Це те, що закріплено в Статуті ООН. Це те, що зробила б кожна нація - хотіла б захистити свою територію, своє населення від агресії. У США є оборонні відносини і торгівля зброєю з десятками країн у всьому світі. І я не бачу нічого переконливого, чому Україна має бути особливим випадком, чому нам цього не зробити, особливо коли вони активно намагаються захистити свою територію", - сказав Волкер.

Він зазначив, що не вважає вагомим аргументом, що надання зброї може призвести до ескалації конфлікту. Волкер також упевнений в тому, що Україна не збирається йти у наступ і атакувати після отримання зброї.

Водночас він підкреслив, що рішення про надання Україні зброї наразі немає. У той же час, на його думку, США не повинні ухвалювати таке рішення, виходячи з ймовірної реакції Росії. Волкер вважає, що США мають ґрунтуватися на власних національних інтересах і на тому, як вони хочуть позиціонувати себе в світі.

Нагадаємо, у липні Волкер виступив за постачання зброї Україні і повідомив, що це питання активно розглядається у Вашингтоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram