ГоловнаПолітика

Суд розпочав підготовче засідання у справі Насірова (оновлено)

Підстав для відводу колегії суддів немає.

Суд розпочав підготовче засідання у справі Насірова (оновлено)
Фото: Сергей Нужненко

Шевченківський районний суд Києва почав підготовче засідання у справі щодо відстороненого від посади голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Про це повідомляють "Українські новини".

Засідання почалося близько 16:20.

Сторони заявили, що підстав для відводу колегії суддів немає.

Оновлення. Шевченківський райсуд Києва почне розгляд справи по суті 7 грудня.

Засідання розпочнеться о 10:00.

Нагадаємо, 10 листопада Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала в суд звинувачення Насірова в заподіянні державі 2 млрд гривень збитків.

Насірову закидають зловживання владою і службовим становищем (ч.2 ст.364 КК України) та службове підроблення (ч.1 ст.366 КК), Новикову - співучасть у зловживанні владою і службовим становищем (ч.5 ст.27, ч.2 ст.364 КК).

За версією слідства, екс-голова ДФС причетний до так званої "газової схеми Онищенка". На думку детективів НАБУ, протягом 2015 року Насіров ухвалив низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для компаній, задіяних у схемі, на загальну суму 2,019 млрд грн.

Насірова звинувачують у тому, що рішення приймали заднім числом і без узгодження з Міністерством фінансів. Крім того, слідство стверджує, що він збрехав "Укргазвидобуванню" і Державній службі геології та надр про відсутність у цих компаній податкового боргу. Цим він приховав факт невиконання ними умов договорів про спільну діяльність зі сплати ренти, що могло б стати підставою для розірвання договорів.

Обвинуваченим може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Потерпілою виступає компанія "Укргазвидобування".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram