ГоловнаПолітика

Інтерпол оголосив у розшук екс-голову правління ДПЗКУ

Суд заочно заарештував Петра Вовчука.

Інтерпол оголосив у розшук екс-голову правління ДПЗКУ
Фото: grantist.com

Інтерпол оголосив у міжнародний розшук колишнього голову правління Державної продовольчо-зернової корпорації Петра Вовчука.

Про це йдеться в матеріалах суду.

Національне антикорупційне бюро розслідує кримінальне провадження щодо Вовчука за підозрою в зловживанні службовим становищем шляхом отримання від покупців ДПЗКУ неправомірної вигоди за укладення контрактів на постачання сільгосппродукції, у тому числі за цінами, нижчими від ринкових.

"Встановлено, що у квітні 2014 року в місті Юрмала (Латвія) голова ДПЗКУ зустрівся і познайомився з російським олігархом, громадянином Угорщини Олексієм Федоричевим, який є власником багатьох підприємств і займається купівлею-продажем сільськогосподарської продукції в різних країнах світу. В подальшому спільні злочинні дії зазначених осіб призвели до заподіяння ДПЗКУ збитків у вигляді неоплати проданої сільськогосподарської продукції в розмірі 60,6 млн доларів", - зазначають у повідомленні.

7 лютого 2017 року Вовчуку було складено повідомлення про підозру. 24 і 27 лютого підозрюваний на допит в НАБУ не з'явився.

"12 вересня 2017 року Вовчука оголосили в міжнародний розшук. Зазначене підтверджується повідомленнями департаменту Інтерполу і Європолу Національної поліції України, згідно з якими станом на 10 серпня 2017 року він значиться в міжнародному розшуку з метою арешту і подальшої екстрадиції в Україну", - йдеться в рішенні суду.

НАБУ попросило суд заочно обрати запобіжний захід для Вовчука у вигляді утримання під вартою. Суд задовольнив це клопотання.

Вовчук обіймав посаду голови правління ДПЗКУ з 13 березня по 15 грудня 2014 року.

Нагадаємо, у вересні Кабмін призначив головою правління ДПЗКУ Дмитра Гавриша.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram