ГоловнаПолітика

Політв'язня Зейтуллаєва перед етапуванням обікрали співробітники СІЗО

Продукти, заготовлені в дорогу і на перший час, "просто пропали".

Політв'язня Зейтуллаєва перед етапуванням обікрали співробітники СІЗО
Руслан Зейтуллаев
Фото: facebook.com/MediaInitiativeForHumanRights

Адвокат Едем Семедляєв відвідав кримськотатарського політв'язня Руслана Зейтуллаєва в колонії суворого режиму в башкирському місті Славута і дізнався низку подробиць про його етапування.

Про це Семедляєв розповів на зборах громадської організації "Кримська Солідарність", передає кореспондент LB.ua.

"Руслан почувається задовільно, настрій нормальний. Єдине - розповів, що співробітники СІЗО [в Ростові-на-Дону] практично повністю його обікрали, коли відправляли в колонію. Десять банок тушонки, які він приготував у дорогу і для відбування [терміну], просто кудись пропали", - розповів адвокат.

Після Семедляєва Руслана Зейтуллаєва відвідав український консул.

"Той факт, що консула допустили до Руслана, говорить про те, що РФ і ФСВП вважають його громадянином України. Тому не виключаємо і сподіваємося на обмін або відправлення [Зейтуллаєва] в Україну для відбування терміну покарання", - прокоментував адвокат.

Також Семедляєв закликав писати Руслану Зейтуллаєву й іншим політв'язням: "Він дуже просив писати листи. Листи - дуже важлива підтримка. Їх усе одно читають, нехай [співробітники колонії] побачать, скільки людей підтримує хлопців, що це нормальні люди, які відбувають такі божевільні терміни тільки за те, що дотримуються своєї релігії".

Листи Руслану можна надсилати на адресу: 453256, Республіка Башкортостан, м. Салават, Станція Південний, ФКУ ІК-2 ГУФСІН Росії по Республіці Башкортостан, Зейтуллаєв Руслан Борисович, 1985 р.н.

Нагадаємо, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону 7 вересня 2016 року засудив Зейтуллаєва до 7 років позбавлення волі за "участь у терористичній організації". 27 липня 2017 року Верховний суд Росії збільшив йому термін до 15 років. У відповідь на це кримський татарин тричі оголошував голодування.

Зейтуллаєва російська влада вважає організатором осередку "Хізб ут-Тахрір", яка заборонена в РФ. На території України організацію не забороняли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram