ГоловнаПолітика

Порошенко: політична боротьба не повинна досягати такої температури, щоб руки на ній гріла Росія

Україна вже втрачала незалежність через внутрішній розбрат.

Порошенко: політична боротьба не повинна досягати такої температури, щоб руки на ній гріла Росія
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко у своєму виступі з нагоди Дня пам'яті жертв голодоморів укотре закликав політичні сили керуватися інтересами України і не забувати про них у боротьбі за владу.

"Хіба Голодомор і Великий терор 30-х, депортація 40-х і русифікація 70-х стали б можливими, якби ми, українці, зберегли незалежність, яку проголосили сто років тому? Втратили ми її тоді, зокрема, тому що лідери національної революції допустили такий внутрішній розбрат. Через цей розбрат Україна стала здобиччю зовнішнього ворога", - заявив Порошенко.

"Шановні лідери партій і фракцій. Закликав і закликаю всі політичні сили до єдності заради України. Так, ми всі - за поділ на владу і опозицію, за демократію і багатопартійність. Загальновизнано, що конкуренція - двигун прогресу, і це повною мірою стосується політичної сфери України. Але внутрішньополітична боротьба не повинна досягати такої температури, щоб руки на ній гріла Росія", - заявив президент.

Також Порошенко приєднався до заяви Інституту національної пам'яті і закликав політиків не кидатися словом "геноцид" у політичних заявах, що не мають стосунку до реального геноциду.

Нагадаємо, що заклики до єдності Порошенко робить вже не вперше. 23 серпня напередодні Дня незалежності Порошенко заявив, що в умовах зовнішньої агресії у внутрішній боротьбі існують червоні лінії, переступати за які категорично заборонено, тому що далі політичне протистояння перетворюється в пособництво агресору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram