ГоловнаПолітика

Прокуратура оскаржила забудову одеського Міськсаду

Луценко закликав не влаштовувати протести з насильством.

Прокуратура оскаржила забудову одеського Міськсаду
Фото: dumskaya.net

Прокуратура оскаржила рішення про забудову одеського Міського саду, повідомив у суботу генеральний прокурор Юрій Луценко.

Таким чином він прокоментував рішення Приморського районного суду Одеси про взяття під варту вуличного активіста Сергія Стерненка, який 18 листопада був одним з організаторів мітингу проти забудови міського саду. Акція закінчилася бійкою з поліцією, під час якої розбили голову шефові одеської поліції Дмитру Головіну.

"Стерненко - організатор не першої акції з насильством. Керівнику Нацполіції проломили голову каменем, багатьом простим хлопцям з поліції теж завдали камінням травми. І це були не сторонні провокатори. Я - за протести. Але без каменів, тим більше, що прокуратура вимагає того ж, що і протестувальники", - передала заяву Луценка його прес-секретар.

Нагадаємо, що Стерненко став другим заарештованим за підозрою в організації масових заворушень. Ще одного учасника акції Дем'яна Ганулу відправили в СІЗО без права на заставу, оскільки він вже перебував під іншим запобіжним заходом.

У грудні минулого року територію одеського Літнього театру в Міськсаду передали в оренду компанії "Солінг". Під час акції 18 листопада директор компанії намагався переконати містян, що нічого висотного в Міськсаду побудовано не буде, але переконати активістів йому не вдалося. Після невеликої бійки з поліцією натовп прорвався на територію Літнього театру, знявши металеві ворота. Шеф одеської поліції Дмитро Головін спробував втихомирити хуліганів, однак ті почали його штовхати, а співробітники поліції заступилися за начальника. Під час бійки, під час якої був використаний сльозогінний газ, Головіну розбили голову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram