ГоловнаПолітика

Голова Одеської ОДА внесе заставу за колишнього лідера одеського "Правого сектора"

Вуличний активіст Стерненко в понеділок має вийти на свободу.

Голова Одеської ОДА внесе заставу за колишнього лідера одеського "Правого сектора"
Задержанный Стерненко в суде
Фото: dumskaya.net

Глава Одеської обладміністрації Максим Степанов пообіцяв, що заарештований у п'ятницю вуличний активіст Сергій Стерненко вже в понеділок вийде на свободу.

Приморський районний суд Одеси ухвалив рішення відправити Стерненка в СІЗО за заворушення в Міськсаду та бійку з поліцейськими. Він може вийти під заставу 608 тисяч гривень.

"Я вважаю, що сума застави категорично неприпустима. Сергій Стерненко вийде на свободу в понеділок. Я особисто внесу за нього заставу. За справедливість треба боротися. Це не означає, що я згоден з усіма діями Стерненка. І я про це говорив йому і особисто і публічно. Тут про інше. Про справедливість", — заявив керівник області у фейсбуці.

Степанов забезпечена людина, в його декларації за 2016 рік зазначено, що тільки готівкою у нього 47 тисяч євро і 96 тисяч доларів.

Нагадаємо, що Стерненко став другим заарештованим за підозрою в організації масових заворушень. Ще одного учасника акції Дем'яна Ганулу відправили в СІЗО без права на заставу, оскільки він вже перебував під іншим запобіжним заходом.

У грудні минулого року територію одеського Літнього театру в Міськсаду передали в оренду компанії "Солінг". Під час акції 18 листопада директор компанії намагався переконати городян, що нічого висотного в Міськсаду побудовано не буде, але переконати активістів йому не вдалося. Після невеликої бійки з поліцією натовп прорвався на територію Літнього театру, знявши металеві ворота. Шеф одеської поліції Дмитро Головін спробував втихомирити хуліганів, однак ті почали його штовхати, а співробітники поліції заступилися за начальника. Під час бійки, під час якої був використаний сльозогінний газ, Головіну розбили голову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram