ГоловнаПолітика

Заарештованих напередодні активістів суд у Криму відправив у СІЗО до 15 січня

ФСБ звинувачує їх у вимаганні в особливо великому розмірі у громадянина Туреччини.

Київський райсуд Сімферополя сьогодні, 24 листопада, відправив під варту на два місяці чотирьох кримськотатарських активістів, заарештованих вчора за звинуваченням у здирництві.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, Бекір Дегерменджі, Казим Аметов, Асан Чапух і Руслан Трубач залишаться в СІЗО до 15 січня 2018 року.

Рішення приймали судді Яніна Охота та Віктор Можелянський.

Адвокат Бекіра Дегерменджі Едем Семедляєв заявив, що суддя Можелянскій під час засідання відхилив всі клопотання захисту.

"Ми клопотали про обрання йому домашнього арешту, в зв'язку з тим, що він не збирається ховатися, загрожувати будь-кому, ні на кого впливати, всі його соціальні зв'язки в Криму, у нього є постійне місце проживання, він інвалід третьої групи. Але суддя, на жаль, нас не почув", - сказав адвокат.

Нагадаємо, вчора під час спецоперації в кафе Сімферополя співробітники правоохоронних органів Криму затримали кримськотатарських активістів за звинуваченням у вимаганні 7 тисяч доларів у громадянина Туреччини Юсуфа Айтана і провели обшуки в їхніх будинках. Згодом російські силовики заявили, що під час обшуків знайшли автомати Калашникова з патронами, наркотики і екстремістські матеріали.

Під час затримання активістів стало погано ветерану національного руху кримських татар Веджіє Кашка, вона померла в машині швидкої допомоги по дорозі в лікарню. сьогодні Веджіє Кашку поховали в селищі Новокленове Білогірського району.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram