ГоловнаПолітика

60% населення окупованих територій хочуть назад в Україну, - Аваков

Міністр заявив про пошук формули повернення всіх 100% жителів Донбасу.

60% населення окупованих територій хочуть назад в Україну, - Аваков
Фото: Владислав Мусиенко

60% населення окупованих територій хоче повернутися в Україну. Такі дані озвучив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в інтерв'ю журналістам під час візиту у Францію.

"Соціологія сьогодні показує, що 60% населення на окупованій території хочуть повернутися в Україну, 20% не хочуть і ще 20% хочуть повернутися в Україну, але думають, що їм там не раді, і бояться. Тому нам доведеться знайти формулу повернення для всіх цих людей", - зазначив міністр.

При цьому він висловив сподівання, що Франція ще активніше підключиться до вирішення українського питання, щоб "російські війська було вигнано з території Донбасу".

"Україна повинна контролювати свої кордони шляхом впровадження миротворчої місії так, щоб країна не отримувала ні зброї, ні інших засобів, які підживлюють цей конфлікт в інтересах росіян.

Мінські угоди привели до припинення вогню, що є доброю справою, але це не припинило війну, а тим більше - окупацію. Згодом ми проведемо реальні місцеві вибори. Ми будемо готові працювати з цивільним населенням. Зараз ми розмірковуємо над прийняттям закону про колабораціоністів, на кшталт того, який був прийнятий у Франції після Другої світової війни - закон про амністію для тих, хто не воював і хто не має крові на руках", - резюмував міністр.

Нагадаємо, Аваков перебуває у Франції на офіційне запрошення тамтешньої влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram