ГоловнаПолітика

Підписаний закон про судову реформу містить правку Сотник-Сироїд

Закон опубліковано на сайті парламенту.

Підписаний закон про судову реформу містить правку Сотник-Сироїд
Фото: LB.ua

Підписаний Петром Порошенком закон, який передбачає зміни до процесуального законодавства, містить правку депутатів "Самопомочі" Олени Сотник і Оксани Сироїд, яка скасовує часове обмеження на два роки розслідування Генпрокуратурою корупційних справ колишніх посадових осіб, порушених до створення НАБУ.

Закон "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів" опубліковано сьогодні на сайті Верховної Ради.

Правка Сотник-Сироїд визначає, що Генпрокуратура повинна закінчити всі раніше розпочаті нею справи проти корупціонерів часів Віктора Януковича, а не передавати їх у НАБУ.

Нагадаємо, раніше Олена Сотник повідомила, що існує загроза, що правка депутатів "Самопомочі" не ввійде до фінального тексту закону. Вона опублікувала копії закону, який Адміністрація президента направила в секретаріат Кабміну для збору коментарів і пропозицій від інших органів влади. На цьому етапі закон розіслали без правки Сироїд-Сотник.

20 листопада вичерпалися повноваження слідчих органів зі здійснення попереднього розслідування у кримінальних провадженнях, які належать до підслідності НАБУ і зареєстровані до грудня 2015 року. За попередніми підрахунками, зазначають у бюро, йдеться про декілька тисяч справ. Підслідними НАБУ є вищі посадові особи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram