ГоловнаПолітика

Порошенко назвав найближчі цілі євроінтеграції України

Україна хоче в Енергетичний союз, Єдиний цифровий ринок, Митний союз і Шенгенську зону.

Порошенко назвав найближчі цілі євроінтеграції України
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко у своєму виступі на п'ятому саміті "Східного партнерства" назвав найближчі цілі євроінтеграції України: Енергетичний союз, Єдиний цифровий ринок, Митний союз і асоціація з Шенгенською зоною.

"Давайте не розглядати "Східне партнерство" як спосіб запобігти прагненню країн регіону до перспективи членства в ЄС. Поки ЄС є еталоном успіху, країни будуть хотіти стати його частиною. Європейський Союз повинен захищати себе від тих, хто кидає йому виклик, а не від тих, хто на нього дивиться з надією і захопленням", - заявив Порошенко.

Президент заявив, що Україна хоче більше Європи, і визначені ним напрямки - правильний шлях на цьому етапі.

"Ми прагнемо дивитися за обрій сьогодення. Не тому, що ми хочемо винагороду авансом, а тому, що українці варті мети. Мети вартий кожен - особливо той, хто платить за це відповідну ціну. І ніхто не платить більшої ціни, ніж Україна", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, що в березні 2017 року Петро Порошенко під час виступу на конгресі Європейської народної партії, що проходив на Мальті, заявив про

бажання України якомога швидше стати частиною Євросоюзу.

Однак європейці поділилися у своєму ставленні до вступу України в Європейський Союз. Підтримують інтеграцію України 48%, не підтримують 52%.

В Україні приблизно таке саме співвідношення прихильників-супротивників євроінтеграції. Недавнє соціологічне опитування, проведене Інститутом Горшеніна спільно з представництвом Фонду Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі, показало, що 51,6% українців вважають необхідним вступ України в ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram