ГоловнаПолітика

СБУ порушила справу проти Gloria Jeans за фабрику в Луганську

Компанія продавала товар з окупованої території.

СБУ порушила справу проти Gloria Jeans за фабрику в Луганську
Фото: ua-retail.com

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти відомого виробника одягу, який організував виробництво продукції на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області.

Як повідомляє прес-служба СБУ, виготовлений товар реалізовувався в мережі фірмових магазинів по всій території України. При цьому компанія платила податки бойовикам "ЛНР", гроші потім використовували, зокрема, на фінансування незаконних збройних формувань бойовиків.

Слідчі СБУ провели низку санкціонованих обшуків в офісах і складських приміщеннях комерсантів у Київській, Харківській, Одеській, Львівській, Дніпропетровській, Запорізькій і Полтавській областях. Було знайдено документацію і значну кількість готової до реалізації продукції. Аналіз вилучених матеріалів і документів підтверджує факт виробництва продукції саме на виробничих потужностях, розташованих на тимчасово окупованій території Луганської області.

Співробітники спецслужби встановили, що в подальшому товар транспортували через неконтрольовану ділянку українського кордону на територію Росії. Потім підробляли документи, щоб показати, ніби одяг виготовляли на території Росії та інших країн, і на їх підставі товар ввозили через митний кордон України для реалізації.

Досудове розслідування ведеться за ст. 205 (фіктивне підприємництво), ст. 200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками), ст. 258-5 (фінансування тероризму), ст. 364 (зловживання службовим становищем), ст. 190 (шахрайство), ст. 209 (відмивання грошей).

"Українські новини" пишуть, що мова про Gloria Jeans, у якої є фабрика в Луганську. У липні 2017 року СБУ повідомляла, що веде перевірку стосовно цієї компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram