ГоловнаПолітика

Грібаускайте прогнозує "довгий шлях" України в ЄС

"Тільки-но Україна буде готова, вона приєднається до клубу, але попереду ще довгий шлях".

Грібаускайте прогнозує "довгий шлях" України в ЄС
Фото: EPA/UPG

Президент Литви Даля Грібаускайте вважає, що терміни вступу України в Європейський Союз залежать тільки від самої України. Про це вона заявила перед початком саміту "Східного партнерства" в Брюсселі, передає "Радіо Свобода".

"Тільки-но Україна буде готова, вона приєднається до клубу, але попереду ще довгий шлях", - сказала вона.

Грібаускайте також зазначила, що ЄС уже виділив Україні чимало фінансових ресурсів, але держава використовує їх не повністю.

"З 12 млрд євро вони використали тільки дві третини. Їм запропоновано також макрофінансові ресурси, але за окремих умов. Тому тільки від країн-партнерів залежить, як вони використають запропоновані нами ресурси і підтримку", - заявила Грібаускайте.

Нагадаємо, що в березні 2017 року Петро Порошенко під час виступу на конгресі Європейської народної партії, який проходив на Мальті, заявив про бажання України якомога швидше стати частиною Євросоюзу.

При цьому європейці розділилися у своєму ставленні до вступу України в Європейський Союз. Підтримують інтеграцію України 48%, не підтримують 52%.

В Україні приблизно таке саме співвідношення прихильників-супротивників євроінтеграції. Недавнє соціологічне опитування, проведене Інститутом Горшеніна спільно з представництвом Фонду Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі, показало, що 51,6% українців вважає необхідним вступ України в ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram