ГоловнаПолітика

Порошенко пообіцяв зробити все, щоб Україна не втратила третій транш ЄС на €600 млн

"Я зі свого боку буду робити все від мене залежне".

Порошенко пообіцяв зробити все, щоб Україна не втратила третій транш ЄС на €600 млн
Фото: пресс-служба президента Украины

Президент Петро Порошенко пообіцяв зробити все можливе, щоб Україна не втратила макрофінансову допомогу Європейського Союзу. Про це він сказав журналістам у Брюсселі, пише "Інтерфакс-Україна".

Влітку 2015 року Єврокомісія відкрила програму макрофінансової допомоги для України на суму 1,8 млрд євро, термін якої завершується 4 січня 2018 року. Україна встигла отримати два транші по 600 млн євро. Для третього траншу Україна повинна зняти заборону на експорт лісу-кругляка і виконати ще кілька умов. Якщо цього не відбудеться, грошей Україні не дадуть.

"Я зі свого боку буду робити все від мене залежне, щоб Україна отримала і макрофінансову допомогу. Ми розробили проект нашої співпраці з Європейським Союзом на майбутнє", - сказав Порошенко в четвер.

На його переконання, Україна продемонструвала очевидний прогрес у реформах і залишилося зробити кілька кроків. Глава держави нагадав, що в України була "осінь реформ" - реформи освіти, охорони здоров'я, завершення судової реформи, реформа у сфері кіберзахисту, реформа програми приватизації. За його словами, американські і європейські партнери України задоволені такими темпами реформ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram