ГоловнаПолітика

В.о. голови ФДМ вважає звинувачення Генпрокуратури політичною грою

"Приватизація відбудеться наступного року. Як би політики не розхитували ситуацію".

В.о. голови ФДМ вважає звинувачення Генпрокуратури політичною грою
Фото: 112.ua

Виконувач обов'язків голови Фонду державного майна Віталій Трубаров допускає, що кримінальне провадження проти нього є політичним. Він вважає себе невинним.

"Це ніщо інше, як політична гра оточення Генерального прокурора напередодні прозорої та конкурентної приватизації, яка не всім подобається, але яка відбудеться наступного року. Як би політики не розхитували ситуацію", - написав керівник ФДМ у своєму фейсбуці.

Прокуратура склала Трубарову підозру у ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України - зловживання службовим становищем для незаконної приватизації нежитлових приміщень площею 516,6 кв. м у Києві на вулиці Хрещатик у 2013 році.

Керівник Фонду держмайна заявив, що це майно, яке належало держпідприємству із сфери підпорядкування МінАПК, не було заборонене до приватизації та з 2011 року перебувало в оренді. Орендар провів "невід'ємні покращення об'єкта" і за законом міг претендувати на приватизацію майна. "Відповідно, орган приватизації правомірно уклав договір купівлі-продажу державного майна", - пише Трубаров.

Нагадаємо, що Генеральна прокуратура в середу допитала виконувача обов'язків голови Фонду держмайна України Віталія Трубарова, але не змогла його затримати, тому що з 20 листопада втратила низку повноважень. Готову підозру проти Трубарова передали в НАБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram