ГоловнаПолітика

Порошенко заперечує, що він міг не приїхати на саміт "Східного партнерства"

"Коротко і дуже просто відповім: це не відповідає дійсності".

Порошенко заперечує, що він міг не приїхати на саміт "Східного партнерства"
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко заперечує, що він міг не приїхати на саміт "Східного партнерства" через невдоволення проектом підсумкової декларації.

"Я щойно почув, що виявляється, той візит був під загрозою, та у мене не було планів відвідувати Брюссель. Коротко і дуже просто відповім: це не відповідає дійсності", - сказав він журналістам на брифінгу після зустрічі з президентом Європейської Ради Дональдом Туском.

Напередодні про це повідомило "Польське радіо". Видання заявило, що Порошенко погрожував не приїхати в Брюссель у тому разі, якщо проект декларації не змінять. Зазначалося, що проект декларації для України має непривабливий вигляд: мова йде про визнання європейських прагнень країн Східного партнерства, але не виходячи за рамки вже встановленої схеми. У документі не прописана європейська перспектива для України.

Крім того, радіо заявило, що Україні не подобається посилання на декларацію лідерів Європейського Союзу з грудня 2016 року, яку тоді писали, щоб переконати голландців підтримати угоду про асоціацію ЄС з Україною. "У документі йдеться, що угода не веде до автоматичного членства України в Співдружності. Для влади в Києві посилання на такі висновки є негативним і вона хоче позитивнішого послання", - писало видання.

У зв'язку з цим журналісти і запитали Порошенка, чи означає його приїзд, що визнання європейських прагнень України внесено у фінальну заяву саміту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram