ГоловнаПолітика

В Україні збільшили призов для поліпшення охорони військових арсеналів

У Збройні Сили відправлять на 2000 осіб більше, ніж передбачалося раніше.

В Україні збільшили призов для поліпшення охорони військових арсеналів
Фото: Макс Левин

Кабінет Міністрів України збільшив чисельність громадян, які підпадають під призов на строкову військову службу у Збройні Сили восени 2017 року, на 2 тисячі осіб - до 8360.

Таке розпорядження ухвалено 22 листопада.

Передбачається, що це рішення дозволить підвищити обороноздатність держави в забезпеченні належної охорони й оборони арсеналів, баз, складів Збройних Сил, на яких зберігають вибухонебезпечні засоби.

20 вересня Кабмін установив чисельність тих, хто підпадає під призов на строкову службу в жовтні-листопаді, в 10 460 осіб. З них у Збройні Сили - 6 360 осіб, Національну гвардію - 3 500, Державну спеціальну службу транспорту - 600.

Нагадаємо, наприкінці вересня 2017 року на території арсеналу Міноборони у Калинівці Вінницької області сталася пожежа. У результаті було знищено понад 34 тис. тонн боєприпасів.

У березні 2017 року на території найбільшого в Україні військового складу в Балаклії Харківської області виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. На складі зберігали 138 тис. тонн боєприпасів. За словами міністра оборони Степана Полторака, пожежа знищила 70% із них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram