ГоловнаПолітика

У справі патрульного Олійника сформовано суд присяжних

На наступному засіданні 16 січня почнуть зачитувати обвинувальний акт.

У справі патрульного Олійника сформовано суд присяжних
Сергей Олейник
Фото: kiev.klichko.org

У четвер, 23 листопада, Голосіївський районний суд Києва обрав суд присяжних, який розглядатиме справу проти патрульного поліцейського Сергія Олійника, який майже два роки тому застрелив людину після переслідування.

Прокуратура Києва повідомила, що до складу суду увійшли двоє професійних суддів, троє основних присяжних і двоє запасних (їх притягнуть до розгляду в разі, якщо в когось з основного складу не буде можливості).

Крім того, патрульному продовжили на два місяці запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

На наступному засіданні 16 січня 2018 року Олійникові почнуть зачитувати обвинувальний акт.

Нагадаємо, в ніч на 7 лютого 2016 року співробітники патрульної поліції в Києві застрелили пасажира автомобіля, який намагався сховатися від погоні. В районі Севастопольської площі поліцейські помітили групу осіб, що сідали в автомобіль з алкоголем. Упродовж 40 хвилин поліцейські безуспішно намагалися наздогнати BMW, який пересувався на дуже високих швидкостях і неодноразово порушив інші правила дорожнього руху, в тому числі виїжджаючи на зустрічну смугу руху.

Після кількох попереджень патрульні відкрили вогонь у повітря. Автомобіль не зупинився, після чого було відкрито вогонь по колесах. Одна з куль потрапила в 17-річного пасажира, жителя Боярки Михайла Медведєва, який згодом помер. Це був перший випадок застосування патрульними зброї з летальним результатом.

Олійника звинувачують за ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень), ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 15, п. 5 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб) КК України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram