ГоловнаПолітика

У справі НАЗК фігурує хабар від нардепа на 1 млн гривень

Гроші агентство нібито отримало, щоб "не помітити" розбіжностей під час перевірки е-декларації.

У справі НАЗК фігурує хабар від нардепа на 1 млн гривень
Фото: liga.net

Кримінальне провадження, яке порушило Національне антикорупційне бюро щодо махінацій з електронними деклараціями в Національному антикорупційному агентстві, містить інформацію про хабар на 1 млн гривень, який дав членові агентства неназваний народний депутат.

Про це сказано у відповіді НАБУ на звернення нардепа Мустафи Найєма, яку депутат оприлюднив у фейсбуці.

"Детективами Національного антикорупційного бюро України 10.11.2017 до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за заявою фізичної особи про можливі факти вчинення низки корупційних злочинів злочинною групою у складі голови, членів НАЗК і керівника Департаменту зазначеного державного органу, заступником керівника департаменту Адміністрації президента України, а також заступником начальника управління у складі центрального апарату Служби безпеки України. У заяві серед інших фактів вказувалося на можливе отримання одним з членів НАЗК неправомірної вигоди в розмірі 1 млн гривень від народного депутата України за невідображення встановлених розбіжностей під час проведення повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави. За отриманими даними, неправомірну вигоду в подальшому розділили між іншими учасниками злочинної групи", - йдеться в документі.

Нагадаємо, 14 листопада колишня керівниця Департаменту фінконтролю і моніторингу способу життя НАЗК Ганна Соломатіна заявила, що голова НАЗК і її колеги фальсифікують результати повних перевірок е-декларацій. За її словами, агентство стало повністю підконтрольним Адміністрації Президента. "Е-декларування використовується для покривання чиновників, лояльних до влади, розправи з неугодними і для особистого збагачення голови НАЗК і членів НАЗК. Результати перевірок фальсифікуються так, як це потрібно керівництву НАЗК", - сказала вона на брифінгу.

Після цього НАБУ повідомило, що порушило справу завдяки викриттям Соломатіної, а НАЗК звинуватило свою колишню співробітницю в поширенні недостовірної інформації.

Пізніше Генпрокуратура передала СБУ справу, порушену НАБУ завдяки викриттям Соломатіної.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram