ГоловнаПолітика

Інтерпол зняв з розшуку екс-главу Держагентства лісових ресурсів Сівця

Печерський райсуд відмовився застосувати до нього запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Інтерпол зняв з розшуку екс-главу Держагентства лісових ресурсів Сівця
Фото: zn.ua

Інтерпол ухвалив рішення зняти з міжнародного розшуку екс-керівника Державного агентства лісових ресурсів Віктора Сівця та його дружини - громадянки Російської Федерації Марини Журавльової.

Про це заявив заступник генерального прокурора Євген Єнін, передає Укрінформ.

"Причина - "найгуманніший суд у світі", який відмовив органу слідства в застосуванні запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Відповідно Сівець цим скористався і оскаржив червону картку", - пояснив він.

Печерський райсуд Києва вже двічі відмовляв Головному слідчому управління ГПУ в задоволенні клопотання про дозвіл на заочне засудження Сівця. Зараз слідчі вже втретє звернулися до Печерського райсуду з клопотанням надати дозвіл на проведення спеціального попереднього розслідування щодо "лісника Януковича".

Нагадаємо, в травні 2016 року Генпрокуратура заочно повідомила про підозру колишньому голові Державного агентства лісових ресурсів України Віктору Сівцю і його дружині. 15 листопада вони були оголошені в міжнародний розшук Інтерполу.

Встановлено, що Сівець зі своєю дружиною та іншими невстановленими особами у 2011-2014 роках отримали понад 140 млн грн від іноземних компаній за отримання можливості купувати в Україні деревину та лісоматеріали. Ці гроші пізніше були легалізовані через офшори.

Генпрокуратурі, зокрема в рамках міжнародної співпраці, вдалося виявити і заарештувати 3 млн доларів з цієї суми.

Сівця та його дружину підозрюють за ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України.

Також у 2016 році заарештували елітну нерухомість, яка належить родині Сівця. Зокрема, його сім'я володіє трьома земельними ділянками на Печерську на вул. Мічуріна, на яких розташований особняк площею 1 тис. 85 кв. м. Також у власності Сівця є будинок площею 188 кв. м у селі Старі Безрадичі в Обухівському районі. Дружині екс-голови Держлісагентства належить 95,6% акцій ВАТ "Клеванський лісозавод "Промінь".

За даними правоохоронців, наразі Сівець переховується в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram