ГоловнаПолітика

Полтавську суддю Гольник побили (оновлено)

Суддя стала відомою через відмову слухатися мера міста.

Полтавська суддя Лариса Гольник, яка стала відомою через відмову винести рішення на користь мера міста, заявила про напад на неї.

"Щойно на мене напали. Я біля вічного вогню. На допомогу", - написала вона у фейсбуці.

Інших подробиць вона не повідомила.

За словами керівника прес-служби поліції Полтавській області Юрія Сулаєва, до міліції надійшла інформація про побиття в парку одного з суддів місцевого суду, на місці події працює слідчо-оперативна група. Силовики з'ясовують обставини інциденту, пише "Радіо Свобода".

Оновлення. У коментарі Громадському Гольник пов'язала напад на неї з оточенням мера Полтави Олександра Мамая.

"Я припускаю, що це Ожога Олександр - він був представником міського голови у справі, а зараз судиться зі мною", - сказала вона.

Гольник розповіла, що на неї напали "класичні тітушки". За її словами, у нападників в руках були схожі на поліцейські кийки, чи труби.

"Удар був не прямий, а під кутом, по голові. Не дуже сильний. Наклали шов. Якщо б чоловік мене не захищав, була б зовсім інша історія. Йому зараз важко ходити", - сказала жінка.

Суддя додала, що ЗМІ на місце події приїхали раніше від поліції.

У травні 2014 року до Жовтневого районного суду Полтави надійшла справа мера міста Олександра Мамая. Йшлося про конфлікт інтересів щодо земельних ділянок, які він надав своїй пасербиці.

Гольник відмовилася винести рішення на користь Мамая. Резонансна справа набула розголосу через тиск мера на суддю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram