ГоловнаПолітика

Порошенко призначив Трубу директором Держбюро розслідувань

До 2014 року Труба трудився в органах прокуратури Львівської області.

Порошенко призначив Трубу директором Держбюро розслідувань

Президент Петро Порошенко підписав указ про призначення Романа Труби директором Державного бюро розслідувань.

Про це повідомляють на сайті голови держави.

Трубу директором ДБР обрала конкурсна комісія, президент лише формалізував це призначення.

Труба з 1997-го по 2015 рік працював в органах прокуратури. До 2014 року Труба трудився у Львівській області, а після Революції гідності потрапив у Головне слідче управління Генеральної прокуратури, де очолював управління з розслідування особливо важливих справ. У квітні 2015 року його кар'єра в ГПУ завершилася, а вже в травні 2015-го Труба перейшов у приватний сектор, очоливши департамент юридичної компанії "Сектор права".

Нагадаємо, закон про Державне бюро розслідувань Верховна Рада ухвалила 12 листопада 2015 року, він є частиною так званого пакету безвізових законів. Президент Петро Порошенко підписав його в січні 2016 року, 1 березня того самого року закон набув чинності.

Конкурсна комісія мала обрати керівника Державного бюро розслідувань і його заступників до липня 2017 року, а повноцінно ДБР мало запрацювати до листопада 2017 року. Однак цього не сталося. У зв'язку з цим органам прокуратури, які з 21 листопада втратили повноваження з розслідування кримінальних проваджень, доведеться передати близько 20 тисяч справ Національному антикорупційному бюро.

Сам Труба прогнозує, що ДБР запрацює до середини 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram