ГоловнаПолітика

ПриватБанк поки що не віддав мільярда Суркісам

У банк не надходили документи від державних виконавців.

ПриватБанк поки що не віддав мільярда Суркісам
Фото: Макс Требухов

Державна виконавча служба поки що не накладала арешт на кореспондентський рахунок ПриватБанку і не списувала коштів на користь сім'ї Суркісів.

Про це Українським Новинам повідомила прес-служба банку.

У ПриватБанку повідомили, що станом на 21 листопада в банк не надходили документи від державних виконавців й арешт на коррахунок не накладається.

У Нацбанку повідомили, що інформація про рух коштів на коррахунку ПриватБанку, відкритому в НБУ, є банківською таємницею.

Нагадаємо, Вищий адміністративний суд 16 листопада відмовився задовольнити клопотання НБУ про зупинення виконання рішення суду про стягнення з ПриватБанку понад 1 млрд гривень на користь сім'ї Суркісів.

Державна виконавча служба ініціювала процедуру стягнення 1 млрд гривень з ПриватБанку ще 13 листопада.

6 листопада Київський апеляційний адміністративний суд зобов'язав ПриватБанк повернути сім'ї Суркісів 1,05 млрд гривень, 266,2 тис. доларів і 7,8 тис. євро. НБУ планує оскаржити це рішення у Верховному Суді.

Ігор Суркіс мав у ПриватБанку рахунок на 151 млн гривень, Поліна Ковалик - 514,1 млн гривень, Григорій Суркіс - 163,1 млн гривень, Марина Суркіс - 174,5 млн гривень, Рахміль Суркіс - 44,8 млн гривень. Ці кошти в грудні 2016 року під час процедури bail-in були конвертовані в капітал ПриватБанку як кошти пов'язаних осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram