ГоловнаПолітика

Голова НАБУ прогнозує спроби урізати повноваження бюро в Раді

Артем Ситник також побоюється призначення залежного аудитора.

Голова НАБУ прогнозує спроби урізати повноваження бюро в Раді
Артем Сытник
Фото: 24tv.ua

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник звинуватив неназвані політичні сили в дискредитації НАБУ, щоб домогтися обмеження повноважень бюро.

Під час спілкування з членами антикорупційного комітету Верховної Ради у вівторок у Києві він заявив, що представники деяких політичних сил, щодо яких розслідують кримінальні провадження, роблять заяви з метою дискредитувати антикорупційні органи. "Для чого це робиться? Деякі колеги допускають якісь помилки, і це дає підставу говорити про конфлікт між антикорупційними органами", - сказав Ситник, передает "Інтерфакс-Україна".

"Це робиться для одного - провести ті рішення, які до цього неможливо було провести. Це закони, які дозволяють позбавити частини підслідності НАБУ, закони, які, можливо, антикорупційне бюро підпорядкують Державному бюро розслідувань (ДБР), яке тільки починає створюватися. Це закон, який, можливо, поверне альтернативну підслідність або взагалі знищить антикорупційне бюро. Це призначення аудитора, який нарешті напише те, що потрібно тим політичним силам, які не зацікавлені в цих розслідуваннях", - заявив директор НАБУ.

Для досягнення такої мети, за словами Ситника, політики використовують підконтрольний їм медіа-ресурс.

Нагадаємо, Верховна Рада повинна призначити аудитора роботи НАБУ. Тільки його висновки можуть стати підставою для звільнення директора бюро. Поки що питання обрання аудитора зависло в повітрі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram