ГоловнаПолітика

У Головному слідчому управлінні Нацполіції з'явилися детективи

75% штату - це колишні оперативні співробітники.

У Головному слідчому управлінні Нацполіції з'явилися детективи

Національна поліція створила управління детективів у Головному слідчому управлінні. Про це розповів начальник поліції Сергій Князєв на конференції, організованій Консультативною радою ЄС.

"Ми створили Управління детективів у Головному слідчому управлінні. Це окремий підрозділ - 46 осіб", - сказав він.

Штат підрозділу відібрано за допомогою проведення конкурсу. 75% штату - це колишні оперативні співробітники.

Князєв сподівається, що у майбутньому завдяки функціонуванню цього підрозділу підвищиться ефективність і якість роботи Національної поліції.

Нагадаємо, що на початку 2017 року Консультативна місія Європейського Союзу і Національна поліція України розпочали спільний пілотний проект на базі Бориспільського відділу поліції, який об'єднав функції оперативників і слідчих під єдине підпорядкування. Експеримент запровадили для того, щоб знайти оптимальний баланс між інститутом слідчих і інститутом детективів.

"Ми займаємося розслідуванням. Є оперативники, які збирають докази і ведуть спеціальні спостереження. І є слідчий, який аналізує факти й окреслює кроки. Зараз детектив це об'єднує", - пояснював міністр внутрішніх справ Арсен Авакова.

Досвіду, отриманого під час проведення експерименту на базі одного підрозділу, виявилося недостатньо. Тому пізніше було вирішено запровадити проект "Поліцейські детективи" у 8 регіонах України - в Київській, Запорізькій, Львівській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській і Хмельницькій областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram