ГоловнаПолітика

Канада має намір допомогти українським військовим в оволодінні сучасною зброєю

"Без навичок використання вона буде марною".

Канада має намір допомогти українським військовим в оволодінні сучасною зброєю
Фото: www.mil.gov.ua

Міністр оборони Канади Харджит Саджан заявляє, що сам факт наявності сучасного озброєння нічого не вартий без набутих навичок його застосування.

Про це він сказав, коментуючи можливість надання Україні зброї, повідомляє Укрінформ.

"У наші плани входить не тільки обладнання - його легко можна доставити, але без навичок використання воно буде марним. Водночас ми намагаємося зрозуміти, які можливості Збройні сили України хочуть мати, і визначити, що для цього потрібно", - сказав Саджан.

За його словами, вже дислоковані в Україні в рамках тренувальної операції UNIFIER канадські військові інструктори можуть допомогти українським військовослужбовцям в оволодінні сучасним обладнанням.

"Ми маємо підрозділи в Україні, які допомагають із тренуванням військових. Тому, коли ми з'ясуємо потреби ЗСУ, то зможемо об'єднати їх з тренуванням, щоб переконатися, що на час прибуття обладнання вони зможуть його використовувати", - сказав міністр.

Як повідомляли, Україна неодноразово зверталася до Канади із запитом про поставку канадської зброї. Хоча в цьому питанні вдалося досягти суттєвого прогресу, остаточних домовленостей поки немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram