ГоловнаПолітика

ГПУ вирішила доповнити підозру Лавриновичу у справі про конституційний переворот 2010 року

"Є певні обставини, які не знайшли відображення в попередніх підозрах".

ГПУ вирішила доповнити підозру Лавриновичу у справі про конституційний переворот 2010 року

Екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу буде змінено підозру в рамках кримінального провадження про так званий конституційний переворот в Україні в 2010 році з урахуванням рішення Апеляційного суду про скасування його арешту в зв'язку з необґрунтованістю підозри.

Про це повідомили в Генеральній прокуратурі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується підозри колишнього міністра юстиції Лавриновича. Розслідування зараз наближається до завершення", - повідомив начальник департаменту спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк

Він назвав рішення Апеляційного суду про скасування Лавриновичу запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою "м'яко кажучи, цікавим". Горбатюк нагадав, що в цьому рішенні суду вказується, що підозра не є обґрунтованою.

"Ми звернулися за поясненнями в Апеляційній суд, щоб вони пояснили, що мали на увазі, тому що викладене незрозуміле - вони взагалі не бачать складу злочину або не бачать достатніх доказів", - сказав керівник департаменту.

Разом з тим, він повідомив, що з урахуванням цього зауваження Апеляційного суду прокуратурою зараз змінено повідомлення про підозру Лавриновичу, яке ще має бути погоджене керівництвом ГПУ, оскільки  екс-міністр юстиції є за посадою адвокатом.

Заступник генпрокурора Анжела Стрижевська запевнила, що "це буде зроблено в найкоротший термін". Вона додала, що мова йде про уточнення підозри Лавриновичу.

"Є певні обставини, які не знайшли відображення в попередніх підозрах", - пояснила вона.

Нагадаємо, у вересні Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу адвоката Лавриновича і скасував рішення Печерського райсуду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту на 2 місяці. Цим же рішенням суд постановив звільнити Лавриновича з-під варти в залі суду. У ГПУ заявили, що вважають високою ймовірність втечі Лавриновича за кордон, оскільки троє підозрюваних у цій справі вже зникли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram