ГоловнаПолітика

ЄС вніс у список санкцій "губернатора" Севастополя

У Євросоюзі відреагували на незаконні вибори в місті.

ЄС вніс у список санкцій "губернатора" Севастополя
Дмитрий Овсянникова

Євросоюз вніс "губернатора" Севастополя Дмитра Овсянникова до списку санкцій, запровадженого резолюцією 269/2014 щодо "дій, які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України".

Про це повідомляють у журналі Євросоюзу.

"Овсянников був обраний губернатором Севастополя на виборах 10 вересня 2017 року, організованих Росією в незаконно анексованому Севастополі", - йдеться в обґрунтуванні причин запровадження санкцій проти губернатора.

У липні 2016 року Овсянникова призначили виконувачем обов'язків "губернатора".

"Він працював на подальшу інтеграцію незаконно анексованого Криму в Росію", - йдеться в повідомленні ЄС. Тож у Брюсселі повважали, що Овсянников відповідальний за активну підтримку дій, які загрожують територіальній цілісності України.

2017 року Овсянников робив публічні заяви на підтримку приєднання Криму до Росії, заявили в ЄС. "Він ушанував пам'ять ветеранів так званих «підрозділів самооборони», які сприяли розгортанню російських військ у Криму напередодні незаконної анексії Росією, і закликав зробити Севастополь південною столицею Росії", - йдеться в повідомленні.

Згідно з санкціями ЄС, усі активи внесених до списку осіб повинні бути заморожені, допоки їх із цього списку не видалять.

Наступного дня після голосування, яке відбулося 10 вересня, Європейський Союз оголосив про невизнання виборів у Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram