ГоловнаПолітика

Прокуратура ініціює міжнародний судовий процес щодо анексії Криму Росією

Уже підготовлено перше повідомлення, яке направлять до Міжнародного кримінального суду.

Прокуратура ініціює міжнародний судовий процес щодо анексії Криму Росією
Фото: QHA Агентство Крымские Новости

Прокуратура Автономної Республіки Крим має намір ініціювати міжнародний судовий процес через анексію Криму Російською Федерацією.

Про це повідомив прокурор АРК Гюндуз Мамедов, повідомляє прес-служба прокуратури Криму.

"Наша мета: ініціювати міжнародний судовий процес проти окупаційної влади за прикладом Нюрнберзького процесу. До відповідальності повинні бути притягнуті не тільки виконавці, а й ті, хто віддавав злочинні накази", - наголосив прокурор.

За його словами, на початку 2017 року він поставив завдання своїм працівникам сформувати доказову базу для розгляду фактів, пов'язаних з військовими злочинами, зокрема, злочинами проти людяності, геноциду в Міжнародному кримінальному суді.

Прокурор зазначив, що спільно з неурядовими правозахисними громадськими організаціями вже підготовлено перше інформаційне повідомлення, яке направлять до Міжнародного кримінального суду. На завершальній стадії перебуває ще одне повідомлення.

Нагадаємо, раніше міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch заявила, що російська влада в анексованому Криму посилила переслідування кримських татар з метою повністю придушити інакомислення на півострові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram