ГоловнаПолітика

Підозрюваного в розтраті начальника університету Повітряних сил заарештовано під заставу 1,5 млн гривень (оновлено)

Його заступнику призначили арешт під заставу в 1 млн.

Підозрюваного в розтраті начальника університету Повітряних сил заарештовано під заставу 1,5 млн гривень (оновлено)
Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

Дзержинський районний суд Харкова заарештував підозрюваного в розтраті 2,4 млн гривень начальника Харківського національного університету Повітряних сил імені Кожедуба (ХНУПС) генерал-майора Андрія Алімпієва. Про це повідомляє прес-служба суду.

Суд задовольнив клопотання прокуратури і заарештував підозрюваного до 17 січня 2018 року. При цьому суд встановив заставу в розмірі 1,5 млн гривень.

Заступника начальника університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба Ігоря Нікіфорова суд заарештував до 16 січня під заставу 1 млн гривень.

"Сторони мають право оскаржити рішення протягом п'яти днів з моменту проголошення", - йдеться в повідомленні.

Оновлення. Після оголошення рішення суду адвокат Алімпієва заявив, що має намір подавати апеляцію. Оскаржити рішення суду має намір і Ігор Нікіфоров. Про це Укрінформу розповів перший заступник прокурора Харківського гарнізону Владислав Зубко.

За його словами, Алімпієв заявив, що готовий провести два місяці в СІЗО, оскільки грошей на заставу у нього немає.

Чергове засідання суду - про звільнення обох фігурантів з посади - призначено, попередньо, на завтра", - додав Зубко.

На суді генерал Алімпієв зробив заяву про свою невинність, посилаючись на те, що його розбіжності з військовою прокуратурою могли виникнути на ґрунті конфлікту інтересів, пов'язаного із земельним питанням.

Біля приміщення суду з 9:00 зібралося не менш як 300 мужчин у військовій формі: це співробітники військового вузу. За їхніми словами, всі вони написали рапорти про відпустку на один дня, щоб підтримати генерала і готові взяти його на поруки. Також почесні громадяни Харкова Анатолій Мялиця і Олександр Жданов мають намір просити суд відпустити начальника ХНУПС Андрія Алімпієва під особисту поруку.

Нагадаємо, 17 листопада прокуратура затримала Алімпієва за підозрою в розтраті 2,4 млн гривень при закупівлі палива.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram