ГоловнаПолітика

МІУ запропонувало закупити вагонзаки за рахунок прибутку від вагонів Клименка

"Укрзалізниця" може залишитися без вагонів для перевезення ув'язнених.

МІУ запропонувало закупити вагонзаки за рахунок прибутку від вагонів Клименка
Архив

Заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк заявив, що проблему з вагонами для перевезення засуджених можна вирішити за рахунок прибутку від використання вагонів, які відібрали в компанії колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

"Сьогодні на балансі ПАТ "УЗ" 22 спеціальні вагони типу СТ, з яких перевезення здійснюють 18 вагонами. Водночас у 2017 році за терміном служби підлягають вилученню 5 вагонів, а до 2020 року - 13 вагонів. Тобто з 2020 року в нас не буде в наявності робочих вагонів для перевезення спецконтингенту", - поскаржився він у фейсбуці.

На придбання нових 10 вагонзаков виробництва Крюківського вагонобудівного заводу потрібно мінімум 280 млн гривень, додав Лавренюк.

Заступник міністра запропонував не витрачати держкошти на це, а піти іншим шляхом.

"У нас є близько 1000 вагонів, які ГПУ конфіскувала у Курченка і передала на відповідальне зберігання і користування ПАТ "УЗ". Просто "Укрзалізниця" відкриває окремий рахунок, і кошти за використання цих конфіскованих вагонів повинні акумулюватися на ньому для придбання спеціальних вагонів типу СТ, адже в них возять не тільки вбивць і розбійників, хабарники і корупціонери теж є пасажирами вагонів цього класу. Ось нехай те майно, яке було "прихоплено" у держави, і заробляє своїм "власникам-утікачам" і їм подібним, на зручні посадкові місця!" - написав він.

Пропозицію Лавренюка на нараді підтримали представники МВС, Національної гвардії і УЗ, готується звернення до Генеральної прокуратури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram